Wednesday, January 23, 2013

Galatasaray Üniversitesi, Yangın, 22 Ocak 2013

Galatasaray Üniversitesi 22 Ocak 2013


Galatasaray Üniversitesi (İstanbul Aydın Üniversitesi page)

















http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/01/130123_galatasaray_fire_update.shtml

"İstanbul Ortaköy'deki Galatasaray Üniversitesi'nin tarihi binasında çıkan yangın yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınabildi."

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/01/23/abdulaziz-yanan-binada-katledildi

"Tarihçi Talha Uğurluel, dün akşam çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelen Galatasaray Üniversitesi kampüsündeki tarihi binanın, Osmanlı döneminde Feriye Sarayları'nın bir bölümü olduğunu belirterek, ''Sultan Abdülaziz, Feriye Sarayları olarak bilinen binada katledildi'' dedi."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22423806.asp

"Yaklaşık 150 yıllık Galatasaray Üniversitesi binası yandı. Kesin olmamakla birlikte yangına elektrik kontağının neden olduğu iddia ediliyor. ''Milyonlarca Euro verip Sneijder'ı getirdik, güzel ama kendimizi asli işlerden çok takım meselelerine kaptırdık'' özeleştirisi yapan bir Vakıf yetkilisinin şu sözleri tarihi binadaki ihmali özetliyor: ''Keşke Sneijder'e milyonlarca Euro harcarken bir 50 bin Euro verip de elektrik aksamı yenilenseydi.''
mdemir@hurriyet.com.tr
https://twitter.com/metehan_demir"

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22419161.asp

"Galatasaray Üniversitesi Beşiktaş kampüsündeki 142 yıllık tarihi ahşap binada yangın çıktı. Binanın yanan çatı kısmı çöktü. Yangına karadan ve denizden söndürme araçlarıyla müdahale edildi. Dün saat 19.00 sularında başlayan yangın gece yarısına doğru kontrol altına alındı. Yürekleri yakan yangını gören ve tarihi binanın kül olmasına şahit olan vatandaşlar ve üniversite öğrencileri gözyaşlarını tutamadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, "Yangını hepimiz içimizde hissederek-üzüntüyle izledik..." dedi"

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22424668.asp

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Galatasaray Üniversitesi'nde dün gece meydana gelen yangınla ilgili önemli açıklamalar yaptı...


...Bize haber geç verildi, 6 dakikada gittik. Hiçbir şekilde büyükşehir itfaiye açısından bir şey yok. Hakikaten yarım saate yakın bir süre içinde gecikmeli bize bir bildirim var. Ekibimiz gidiyor. Bahsedilen raporla ilgili itfaiyemizin bir raporu yok. Birileri kendilerince herhalde söndü zannetmiş."


http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=65213&rid=2&p=1&hid=22422727




http://www.haberturk.com/gundem/haber/813723-galatasaray-universitesinde-yangin

"Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki tarihi binası yandı. Üniversitenin bazı birimlerinin ve öğretim görevlilerinin odalarının yer aldığı binada saat 19.30 sıralarında yangın çıktı.

Yangına ilk olarak güvenlik görevlileri yangın tüpleriyle müdahale etti. Olay yerine gelen Beşiktaş İtfaiyesi “Yangın yok” diye tutanak tuttuğu sırada 3. kattan birden alevler yükselmeye başladı. "


http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1118148&CategoryID=77

"ÜNAL AYSAL : TELEFASİ ZOR BİR KAYIP VAR
Yangın nedeniyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da olay yerine geldi. Aysal yaptığı açıklamada "Bu felaketten sonra otoriteler daha duyarlı olurlar ve daha yardımcı olurlar. Burasını çocuklarımız için emniyetli şekilde yetişir ve iade edilir. Rektörümüz zaten içerideydi.En doğru bilgiyi yarın alacağız haberlerin. Fazla söyleyecek bir şey yok. "


http://www.cnnturk.com/2013/turkiye/01/22/galatasaray.universitesinde.yangin/693528.0/index.html

"Galatasaray Üniversitesi kampüsündeki tarihi ahşap binada çıkan yangın 7 saatte söndürüldü."

http://www.ntvmsnbc.com/id/25416067

"Galatasaray Üniversitesi'nin Ortaköy'deki tarihi binasında çıkan yangın itfaiyenin yaklaşık 4.5 saat süren müdahalesinin ardından söndürüldü. Binanın büyük bir bölümünü kullanılamaz hale getiren yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor...
...Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çatısında çökme meydana gelen bina kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda tarihi eser ve kitap da yangında kül oldu."



"Adnan Öztürk: "Okulun bölümü özel yasayla korunuyor. En kısa sürede eski haline getirilip üniversite olarak hizmet vermeye devam edecek" "


"Yangın Nasıl Çıktı?"


No comments:

Post a Comment