Wednesday, February 13, 2013

Faruk Durukan ve Ekstraklar, www.zeytinyeri.com


'via Blog this'

http://www.zeytinyeri.com/



Kale Grubu - Kale Naturel Ltd. Şti.

Kurşunlu caddesi Sezgin İşhanı Edremit / Balıkesir

Tel: 0266 373 5141

Faks: 0266 373 0755

E-posta : satis@zeytinyeri.com


"Edremit'te Kale Grubu, Kale Akaryakıt, Kale İnşaat ve Kale Çam'dan sonra 2006 yılında Kale Natürel ile faaliyetine ara vermeden devam etmektedir.

Kale Natürel Bitkisel Ürünler, gıda, kozmetik ve tarım ürünleri dış ticaret ve sanayi limited şirketi tam adıyla Edremit / Balıkesir'de kurulan şirketimizin ürünlerini internet üzerinden satış yaptığı sayfamız zeytinyeri.com adresidir.

5 yıllık ön araştırma geliştirme çalışmalarının ardından zeytin yaprağı çayı ve bitkisel ekstrakların üretimine geçilmiştir. ("Ekstrakt nedir ?")
Bu üretim aşamasına kadar çeşitli üniversitelerden destek ve danışmanlık alınarak gıda ve ilaç takviyesi olan bitkisel ekstraktlar ve zeytin yaprağı çayı ile ilgili gerekli araştırmalar yapılmış, geliştirme sürecinde tüm Dünya'da alınan sonuçlardan iyi sonuçlar aldığımız ürünlerimiz de üretilmiştir.

Tam bir sağlık kaynağı olan tüm bitkisel hammaddeler özenle işlenir, etken maddelerin yoğunluk yüzdeleri kaybedilmeden incelenir ve son ürün haline getirilir.

Şirketimiz Kale Natürel Ltd. Şti. Edremit - Havran asfaltı üzeri 1. Km Kale Petrol Yanı Edremit / Balıkesir adresindedir.

Fabrikamıza uğrayıp, ürünlerimizi uzman kadromuzun tavsiyeleri doğrultusunda inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Bizler, Türkiye'ye bir katma değer olarak son ürün haline getirdiğimiz bitki özlerimiz ve çaylarımız ile gurur duyuyor, kazandığımız ödüllerle de bu sevincin haklı gururunu yaşıyoruz.

Kale Natürel firmamızda ürettiğimiz ürünlerimizin dışında, yine Edremit Körfezi ürünleri olan Paksoy Zeytincilik, Semercioğlu Zeytincilik ve Korkut Sabun ürünlerini de sitemizden sipariş edebilirsiniz."


"KALE NATUREM HAKKINDA (FARUK DURUKAN)

Satışını yapmış olduğumuz ürünler Faruk Durukan ın üretimini yapmış olduğu ürünlerdir.
Faruk Durukan Kimdir?
Faruk Durukan, Türk medyasında "Taşın suyunu çıkaran, müthiş Türk" diye manşet attıran, taşın suyu ile orman yangınlarına dur diyen, zararlı bakteriyeleri %100 öldüren 3000 yıldır çözülemeyen zeytin yağ fabrikalarının başına bela olan, zeytin kara suyunu hammadde haline getiren, dünyada bir kaç ülkenin ürettiği Aktif Karbonu üreten, doğal bitkilerden 25 çeşit kök boya üreten, pamuk ipliğine bağlanmasını sağlayan, ağaç yününü üreterek, İspanyada ödül alan, yıllarca değerlendirilemeyen, boşa akıp giden zeytin yapraklarından çay üreterek 2006 yılında faydalı ürün üreterek 1.lik ödülü alan, taşın suyu ile üretmiş olduğu sabunla selülitlere, mikroplara, ölü derilere meyden okuyan, Türkiyemizin ilk ve tek ekstrakt fabrikasını kurarak, Türk insanını direk bitkinin özüyle tanıştıran, kişidir."


(Aşağıdaki yazıların tamamı http://www.haktangul.com/ sitesinden alımıştır. Ekstrakt Ürünler orada da satılmaktadır)

"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


"Ada Çayı:


ÖZELLİKLERİ :
Adaçayı yapraklarının en eski çağlarından beri tedavi alanında kullanıldıkları anlaşılmaktadır. Zaten bitkinin bilimsel adı Salvia, latince salvere yani korumak, muhafaza etmek kelimesinden gelmektedir. Orta Çağda adaçayı her derde deva olarak kabul ediliyordu. İçerisinde Tanen, asid saponin, glikozidler, acı madde ve uçucu yağ taşımaktadır. Uçucu yağda tuyon, sineol, borneol, pinen maddeleri mevcuttur.


FAYDALARI :
Cinsel yolla bulaşan hastalıkları(* Cinsel ilişki veya kontaminasyon sonucu virüsler (HPV), protozoalar (trtikomonaslar), bakteriler (treponema pallidum, gonokoklar, klamidya) ve ektoparazitlerle (scabies sarcoptei) ile geçen sifiliz, AIDS, uyuz, şankroid, üretrit, prostat benzeri hastalıkları ifade etmektedir) sağlığa kavuşturur.
Böcek ısırığı için iyi gelir.


Avrupa’da boğaz ağrıları için gargara yapılarak kullanılmaktadır.
Antibakteriyel nitelikleri vardır, virüs ve mantar gelişimine engel olur.
Gerginliği, burukluğu geçirir; terlemeyi ve diğer salgıları azaltır.
Tüm ruh ve sinir hastalıklarının tedavisinde sakinleştirici, uykusuzluk, stres ve depresif durumlarda rahatlatıcıdır.
Damar açıcı, sıkça içildiği takdirde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır ve felçte çok yararlıdır.



"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Enginar Yaprağı:



ÖZELLİKLERİ :
Enginarın içeriğinde A ve C vitaminlerinin yanında kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor gibi çeşitli mineralleri orta seviyede bulunduran bir sebzedir. Enginarda bulunan "Cynarin" adlı madde karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Enginarın içinde bulunan "cynarin" maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca "cynarin" maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti.


FAYDALARI :
" Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Kalbin en iyi dostudur.
" Karaciğerin de en iyi dostudur. Süratle karaciğerin kendi kendini tamir etmesini, kuvvetlenmesini ve ifrazatının artmasını yardımcı olur.
" Hepatit B ve Hepatit C rahatsızlıklarında ALT ve AST'nin düzenlemesinde tıbbi tedaviye destek olarak gıda takviyesi olarak kullanılabilir.
" Kandaki üre ve kolesterolü düşürür.
" İdrar söktürür.
" Kandaki şeker miktarını ayarlar. İçerisinde insülin yerini tutan madde vardır. Bununla kan şekerini düşürür.
" Böbrekte ki kumların dökülmesine yardımcı olur.
" Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir.
" Beden ve ruhi yorgunluğa iyi gelir.
" Mide ve bağırsakları dezenfekte ederek, ishalleri durdurur.



"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Funda Yaprağı:


ÖZELLİKLERİ :


%7.6 tanen, reçine, flavon, arbutin ve erikloin glikoziti, şeker ve uçucu yağ maddeleri bulunmaktadır.


FAYDALARI :

" İshali keser, idrar söktürür.
" Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
" Nikriste de faydalıdır.
" Anne sütünü artırır.
" Böbrek-idrar yolları, sindirim sistemi, karaciğer-safra sistemi, solunum sistemi hastalıkları, prostat büyümesi, vajina akıntısı, ishal, karın ağrıları, gut hastalığı, romatizma, öksürük, soğuk algınlığı, huzursuzluk, yara bakımında, ateş, dalak hastalıklarında, idrar söktürücü olarak,
" Böbrek ve idrar yolları taşlarının önlenmesinde, konjunktiva enfeksiyonlarında göz banyosu olarak, ter söktürücü olarak etkilidir.
Kombinasyon bileşeni olarak ise şeker hastalığı, adet şikayetleri, menopoz şikayetleri, sinirsel bitkinlik, hazımsızlık, dolaşım bozukluklarında etkilidir.



"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Kuşburnu:



ÖZELLİKLERİ :

Kuşburnu meyvesinin tıbbi ve beslenme değeri konusundaki bilgiler oldukça eskidir. Hipokrat zamanında iltihaplara karşı Ortaçağda ve daha sonraki dönemlerde kan tükürmelere, dişeti kanamalarına, böbrek meme safra taşlarına, tenyaya, yılancık hastalığına karşı kullanılmıştır. Kuşburnu meyveleri yüksek oranda birçok vitamin ve mineral madde içerirken, bitkinin diğer organları ise tıbbi özelliğe sahip tanen, glikozit ve flovenitler gibi organik maddeleri önemli miktarda içermektedirler. C Vitamini kadar önemli olan ancak üzerinde durulmayan P Vitamini özelliği gösteren Plavonitler 1100mg/100gr oranında bulunurlar.


FAYDALARI :


" Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve diğer ateşli hastalıklara karşı direncini artırır.
" Vücuda ve gözlere kuvvet verir.
" Cinsel isteği arttırır.
" Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler.
" Bağırsakları yumuşatan ve sindirimi kolaylaştıran Kuşburnu iyi bir idrar söktürücü olarak kabızlıkta faydalıdır. İshali keser.
" Vücuttaki atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
" Bağırsak kurtlarını düşürür. Kansere karşı koruyucudur.
" Romatizma şikâyetlerini ve ağrılarını hafifletir.
" Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına çok iyi gelir. Selülit oluşumunu engeller.
" Basur rahatsızlığı olanlara da yararlıdır.



"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Meryemana Dikeni:



ÖZELLİKLERİ :

Eskiden beri; yaprak, sap ve çiçekleri tedavi amaçlı kullanılmaktaysa da, modern kullanımı tohumları ile sınırlıdır. Tohumları; sabit yağ (%25-30), nişasta, tanen ve flavono-lignan türevi bileşikler- silimarinler (Silibin, silidianin, silikristin) içermektedir. Çok eski çağlardan beri özellikle karaciğer koruyucu olarak kullanılan bu bitki ile ilgili araştırmalar yaklaşık 30 yıl önce (1958) başladı. 10 yıl sonra ise Münih üniversitesi'nden H.Wagner başkanlığındaki bir araştırma grubu, silimarin olarak bilinen bir bileşiği (içeriğindeki faydalı etken madde) tohumlarından ayırmayı başardılar. Silimarin' in karaciğere etkileri üzerine yapılan araştırmalar ve klinik deneyler, bu maddenin gerçekten vücudumuzun ikinci büyük organı olan karaciğeri güçlendiren iyi bir tonik olduğunu ve karaciğer hücrelerine direkt etki gösteren bir madde olduğunu ortaya koymuştur. Önceleri sadece Almanya' da daha sonraları ise Avrupa'nın birçok ülkesinde yapılan klinik çalışmalarda ise; kronik hepatit (karaciğer iltihabı) dahil, aşırı alkol ve bazı ilaçların neden olduğu safra yolu iltihabı (kolanjit), siroz ve kronik karaciğer hastalıklarında da bu maddenin oldukça etkili olduğu belirlenmiştir.


FAYDALARI :


" Karaciğerde toksik maddelerin parçalanıp, atılacak hale gelmesine yardımcı olur.
" Karaciğerin çalışmasını destekler ve yeni karaciğer hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur.
" Hepatit, sarılık ve karaciğer iltihabı problemlerinde faydalı olabilir.
" Alkolün çok kullanılması sonucu gelişen siroza karşı etkili olabilir. Ayrıca aşırı sigara içen kişiler için de önemlidir.
" İyi bir kan temizleyici olup, sedef hastalığında fayda sağlayabilir.
" Güçlü bir antioksidan olup, serbest radikallerin etkisini azaltır.
" Safra kanalları iltihabı ve hamilelikte safra akımının kesilmesi üzerine iyileştirici etkisi vardır.
" Böbreklerin daha iyi çalışmasına katkıda bulunarak idrar yollarındaki problemlerin giderilmesinde olumlu katkılar sağlar.
" Dokuları korur ve iltihap önleyicidir.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"



Okaliptus:



ÖZELLİKLERİ :

Haziran-temmuz ayları arasında, mor renkli çiçekler açan büyük ağaçlardır. Yaprak şekli bitkinin yaşına göre değişir. Okaliptüs ağaçları, çok yüksek olan kâbiliyeti fazla miktarda toprak suyunu alıp, havaya vermesi sâyesinde bataklık yerlerin kurutulmasında insanlığa olan hizmetlerinin tanınmasını müteakip, yalnız Avustralya'da olan gelişme alanı kısa bir zamanda çok genişlemiştir. Bir okaliptüs ağacının yılda ortalama 250 ton suyu alıp havaya verdiği tecrübelerle anlaşılmıştır.



FAYDALARI :

" Tazelik verici, kuvvetlendiricidir.
" Antiseptiktir, temiz olmayan derilerde, aknelerde etkilidir.
" Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, virüslere karşı, grip ( boğaz iltihaplanması, sinüzit iltihaplanması, bronşitte-Antibiyotiğe yardımcı ) bahar nezlesi gibi durumlarda faydalıdır.
" Romatizma ağrılarında ve sinir iltihaplanmasında etkilidir.
" Haşere sokmalarına karşı çok kuvvetli tesir eder.
" Soğuk algınlığı, nezle, kas tutulmaları, sinüs gibi rahatsızlıklarda güçlüdür.
" Migren ve romatizma ağrılarını dindirir,
" Cilt ülseri ve yarayı iyileştirir.
" Nefes darlığında etkilidir.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Üzüm Çekirdeği:



ÖZELLİKLERİ :

Üzüm çekirdeği hülasası flavonoid denilen vitamin benzeri grubun içine girer; oligomerik protoantosiyanidin kompleksleri içerir. Üzüm çekirdeğinin temel görevi antioksidan olmasıdır. Vücudu, kendi içinde oluşan ya da dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden korur. Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri çok tanınmış antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha üstündür. Dünyada en yaygın olan OPC kaynağı üzüm çekirdeğidir.


FAYDALARI :


" Üzüm çekirdeği damar yozlaşmasını önler ve damarlarınızı sağlamlaştırır. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını minimale indirir.
" Diabetli ve varisli kişilere son derece yararlıdır.
" Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur. Üzüm çekirdeği sürekli bilgisayarın başında olan kişilerin göz sağlığının korunmasında da önemlidir.
" Üzüm çekirdeği DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de minimale indirir.
" Üzüm çekirdeği cildin bağdokusunda bulunan kollajeni sağlamlaştırır. Deriyi dinçleştirdiği için kozmetik sanayinde merhem olarak da kullanılır
" Üzüm çekirdeği damarların kollajen dokusunu da sağlamlaştırdığı için damar sertliği ve damar sertliği ile ilgili çok sayıda hastalığı önler.
" Üzüm çekirdeği histamin salgısını azaltarak alerjiyi önler. Üzüm çekirdeği iltihabi prostaglandinlerin sentezini azaltarak romatizmal hastalıklar, ağrı ve endometrioz gibi durumlarda yararlı olurlar.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Zeytin Yaprağı:



ÖZELLİKLERİ :

Zeytin ağacı (Olea europaea) Oleaceae familyasına ait her dem yeşil bir bitkidir. Zeytin yaprakları binlerce yıl önce insanlar tarafından hastalıkların tedavisinde çare olarak kullanılmıştır. Son yıllarda dünyada, doğal organik bitkiler üzerindeki araştırmalar gittikçe önem kazanmaktadır. Özellikle Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü zeytin yaprağının 21. yüzyılın en önemli doğala antimikrobiyal, antiviral bir etkiye sahip çok önemli bir bitki olduğunu belirtmiştir.


Zeytin ağaçları dünyadaki en dayanıklı ağaçlardandır. Uzun süreli yaşamlarını büyük ölçüde kendilerine hastalık ve zararlılara karşı direnç kazandıran "oleuropein" adlı bir madde üretmelerine borçludurlar.


Yaprakta bulunan fenolik ve flavonait bileşikler vücudun bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.


FAYDALARI :


Kan Şekeri Seviyesini Düzenleme
LDL Kollestrol Seviyesini Düzenleme
Kanser hücrelerinin oluşmasını engellediği oluşan kanser hücrelerini parçalayıp, dışkı yoluyla attığı literatüre gitmiştir.
Antioksidan Etki
Bronşit, soğuk algınlığı, kulak enfeksiyonları, fungal (mantar) enfeksiyonları



"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Alıç Meyvesi:



ÖZELLİKLERİ :

Alıç, kalp-damar sistemi (cardiovascular system) üzerinde pozitif etkiler gösteren 3 grup ana bileşik içerir. Bu bileşikler; triterpenoid saponinler (triterpenoid saponins), aminler (amines) ve flavonlar (flavonoids) ' dır. Alıç' ın antioksidant etkisi, serbest radikal oluşumunu engelleyerek (inhibe ederek) kalbin tümünü olumlu yönde etkilemektedir. Avrupalı araştırmacılar, bu bitkinin kalp ve beyne olan kan akışını ve kalbin kasılma gücünü artırdığını, kalbi düzensiz atışlara (kalp ritm bozukluğu) karşı koruduğunu ve kan basıncını (tansiyon) dengelediğini göstermişlerdir. Alıç içerisindeki etken maddeler kalp kasları dejenerasyonunda ve koroner damarlardaki daralmalar sonucu gerekli miktarda kanın ve oksijenin kalp kaslarına gönderilememesi durumundaki oksijen yetersizliğine karşı da kalbin korunmasına yardımcı olmaktadır.


FAYDALARI :

" Dolaşımı güçlendirici etkisi ile özellikle bacaklarda oluşan ödemleri giderir.
" Kalp ve beyne olan kan akışını ve kalbin kasılma gücünü arttırır.
" Asabi çarpıntıları dindirir.
" Sinir bozukluğunu geçirir.
" Yüksek tansiyonu düşürür.
" Aritmi'de kullanılır.
" Uykusuzluğu giderir.
" Kalbi kuvvetlendirir ve damar sertliği ile göğüs nezlesine faydalıdır.
" Kolestrol düşürücüdür.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Isırgan otu:



ÖZELLİKLERİ :

Isırgan, kökü sapı ve çiçekleri olmak üzeri heryeri şifalı bir bitkidir. Isırgan otu, birçok rahatsızlığa iyi gelen ve sonbahardan ilkbaharın sonuna kadar bahçelerde bol miktarda yetişen bir ottur. Isırgan otunun genellikle yaygın olan 2 türü, tedavi amaçlı kullanılıyor. Büyük ısırgan otu ve küçük ısırgan otu. Yaprak, tohum ve kökün içerdiği etkin maddeler arasında farklılıklar bulunuyor. Vücutta hücre yenilenmesini sağlayan ısırgan otu; alyuvar yapımını artırıyor.


FAYDALARI :


" Egzama, böbrek ve mesane kumu rahatsızlıklarında etkilidir.
" Kan temizleme ve kan yapma gücüne sahiptir.
" İdrar yolları hastalığını ve tutukluğunu, kabızlığı, karaciğer ve safra kesesi hastalığı, dalak hastalığı veya tümörü, nefes yolları ve mide iltihapları, ciğer hastalıkları, mide ve bağırsak tümörleri, sarılık, kan kanseri, gut ve romatizma hastalıkları, fistül, baş ağrısı, mide kanseri, mide krampları, siyatik ağrılarında oldukça etkilidir.
" Ayrıca vücut fazla su topladığı zaman fazla suyu dışarı atar.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"



Mersin Meyvesi:



ÖZELLİKLERİ :

2-3 metreye kadar boylanabilen, mor renkte meyveleri olan, beyaz çiçekli bir ağaçtır. Yaprakları uçucu yağ, tanen, reçine ve acı madde; meyvesi yine uçucu yağ ve tanen ile şekerler ve organik asitler içerir. Mersin yağı ise terpen, pinen, myrtol gibi maddeler içermektedir.

FAYDALARI :

" Göz yorgunluğu, miyopluk, katarakt, glokom (göz tansiyonu) ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları, gece körlüğü, gece görüşünü arttırıcı, kamaşma, retinayı güçlendirici, kılcal damar çatlamalarını önleyici özelliğe sahiptir.
" Pıhtılaşmanın azaltılmasını, damar sertliği oluşumunu engelleyen ve antioksitandır.
" İştah açar ve ishali kesmeye yardımcı olur.
" Kanamayı durdurucu, mikrop öldürücü ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkilere sahiptir.
" Ağız, boğaz ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır.
" Şeker hastalarına iyi gelir.
" Astım, bronşit, sinüzit ve öksürük gibi solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.
" Bronşitte faydalıdır.
" Mesane iltihaplarını da giderir.
" Nezlede faydalıdır.
" Akciğer iltihaplarında kullanılır.
" Bel soğukluğunda faydalıdır.
" Egzamada faydalıdır.

"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Meyan Kökü:



ÖZELLİKLERİ :

Meyanın rizom kökü, normal şekere göre elli kat daha tatlı olan glisirizin ile flavon, saponin ve kumarin adı verilen maddeleri; tadı acı uçucu yağlan, nişasta ve yapışkan bitki sıvısını içerir. Meyan kökü, tıbbi alanda pek çok derde deva bir bitki olarak kullanılablir. İçerisinde günümüz tıbbında ilaç olarak kullanılan bir çok yararlı madde bulunmaktadır. Meyan şekerlidir ve içeriğindeki glisurutenik asit, şekerden elli kat daha şekerdir. Beyin zarından(korteks) salgılanan hormonları uyarır, faaliyete geçirir ve bezeleri iyileştirir.

FAYDALARI :

" Bronşit, mide ülseri, soğuk algınlığı, öksürük, egzama, prostat kanseri, hepatit, artrit gibi iltihabi hastalıklarında etkilidir. Karın ağrılarında spazm çözücüdür.
" Bağışıklık sistemini sürekli güçlü tuttuğu için tüm hastalıklara karşı etkin koruma sağlar.
" Bağışıklık sisteminin bozulmasından doğan, tüm hastalıkların tedavisinde (Behçet, sedef, vitiligo, lupus türleri, pernisiöz anemi, hashimoto vs.gibi) sorunlarda diğer tıbbi ve bitkisel tedavilerle birlikte uygulanır.
" Mikro dolaşımı temizleyip, hızlandırıcı etkileri tespit edildiği için, başta beyinsel sorunlar olmak üzere tüm damar tıkanıklıklarında olağan üstü tedavi edici etkisi vardır.
" En bilinen tedavileri akciğer ve karaciğer hastalıkları üzerinedir.
" İdrar tutulmasını ve tansiyonu düzenler.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Papatya:




ÖZELLİKLERİ :

İçerisinde; Uçucu yağ (% 0.2-1), rezin, acı madde ve fenolik bileşikler (flavonlar, kumarın) taşımaktadır. Uçucu yağ içinde chamazulen, terpenik ve seskiterpenik (bisabolol, bisabololoksit, bisabolo-noksit gibi) bileşikler bulunmaktadır. Çocuklarımızda bile güvenle kullanabileceğimiz ender bitkilerden bir tanesidir.

FAYDALARI :

" Karın ağrılarında, gaz birikiminde, ishalde, deri döküntülerinde,
" Mide rahatsızlıklarında ve balgamlanmalarda
" Adet görme aksaklıklarında, adet görememe hallerinde
" Dölyatağı (rahim) şikâyetlerinde,
" Uykusuzluk halinde,
" Testis iltihabı, yüksek ateş, yara ve diş ağrılarında faydalıdır.
" Ağrı kesici ve sakinleştiricidir.
" Terletici, sakinleştirici ve kramp çözücüdür.
" İltihaplanmalarda ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanılabilir.
" Göz ve gözkapağı iltihaplarında, kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama olarak, diş ağrısında gargara olarak ve ayrıca yaraların yıkanmasında kullanılır.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Hayıt Meyvesi:

 ÖZELLİKLERİ:
ADET VE MENAPOZ DÖNEMİ SORUNLARI İÇİN YARDIMCIDIR.

FAYDALARI:
Adet öncesi serndromlar (PMS), adet zorlukları ve menopoz kadınlık tarihi kadar eski problemlerdir. Hayıt ; her yaştaki kadın için ebedi bir bitkisel çaredir. Adet öncesi gerginlik, genellikle östrojen ve hornonları arasında dengesizliğe neden olur. Progesteron ‘un göreceli noksanlığı; adet gecikmesi, göğüslerin hassasiyeti, sancı, kramp ve depresyon gibi semptomlada sorunlu rahatsızlıklara yol açar. Hayıt bu semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkili olabilmektedir. Hayıt vücüttaki kadınlık hormonlarını doğal bir şekilde dengeleyerek işlev görür. Hayıt meyvesi, adet öncesi gerginlik semptomlarını faydasını en az 2 hafta içinde belli eder. Fakat iyi sonuç için en az 3 ay süre ile kullanılmalıdır.yapılan deneylerde daha uzun süreli hayıt kullanımının adet öncesi sendromları tamamen ortadan kaldırabileceği görülmüştür. Hayıt meyvesi östrojendeki anormal inişi yavaşlatarak ve ve hormon seviyesindeki değişiklikleri vücüda alıştırarak bu süreçte yardımcı olmaktadır. Sıcak basması baş dönmesi ve deprosyon gibi menopoz semptomlarına olumlu etkisi vardır.


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"


Yeşil Çay:


ÖZELLİKLERİ :

Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. İspanya'daki Murcia Üniversitesi ve İngiltere'deki Norwich Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan "polipenol EGCG" maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur.

FAYDALARI :

" Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde kanser riskini azaltır ve tümörleri küçültücü etkiye sahiptir.
" Alzheimer'i ve Parkinsin'a karşı önleyici etkisi vardır.
" Kolestrolü düşürür.
" Tansiyonu ayarlar. Kan şekerini ayarlar.
" Hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Yaşlanma etkilerini geciktirici özelliğe sahiptir.
" Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır."


"DOKTORUNUZA DANIŞMADAN HİÇBİR ÜRÜN KULLANMAYIN"



1 comment:

  1. Jinekomasti bu ilaçlara ben inanıyorum çünkü. bütün ilaçlar bunlardan yapılıyor.

    ReplyDelete