Thursday, April 5, 2012

Doğal Antibiyotik "Sarımsak" - Nazan Başoğul [Tabiat Eczanesinden Reçeteler] / Hak Aynası, online internet gazeteniz

Doğal Antibiyotik "Sarımsak" - Nazan Başoğul [Tabiat Eczanesinden Reçeteler] / Hak Aynası, online internet gazeteniz:

'via Blog this'

GERİSİ İÇİN LINKI TIKLAYIN. ORJINAL YAZIYI OKUYUN.


Bitkisel Tedavide Kullanım Alanları:
Anadolu’da yaşayan insanların yıllardır kullandığı yıllanmış sarımsak ekstraktı şöyle hazırlanmaktadır:1 kilo sarımsak soyulup iyice ezilir. Bir kavanozun içine konulan ezilmiş sarımsakların içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak karıştırılır. Bu karışıma 1 litre de sirke eklenir. Bunlar karıştırıldıktan sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir yerde 6 ay ile 10 ay arasında bekletilir.Daha sonra yıllanan sarımsak, günde 1 tatlı kaşığı tüketilir. Hiçbir yan etkisi olmayan bu karışımın kokusuz ve çok lezzetli bir tadı vardır.
Bir Başka Tarif: 25 adet limon sıkılır. İçerisine 250 gr iyice ezilmiş sarımsak konur. 25 gün serin bir yerde bekletilir, süzülür. Renkli cam bir kavanozda muhafaza edilir. Bir çay bardağı ılık suya bir kaşık konur, akşam yemeklerinde içilir. Uzun zaman devam edilmelidir, kısa zamanda faydası görülür. 
Aterosklerozda (damar sertliği) kolesterol, yüksek tansiyon, idrar söktürücü, mide-bağırsak enfeksiyonlarında ve bakterisit olarak bir baş sarımsak ezilir. 200-300 gr yoğurtla karıştırılır. Bir gece bekletilir. Ertesi günü 2-3 defada yenilir.  
Tansiyon  düşürücü olarak 10 gr sarımsak ezilir. Ilık suda bir gün bekletilir. Bezle süzülür. Elde edilen hülasadan günde 3 defa, 15-30 damla içilir. İştah açıcı, teneffüs ve hazım cihazı antiseptiği olarak (alkalatür) şeklinde günde 3 defa, 30-40 damla içilir. 
Kurt düşürücü olarak, bir diş sarımsak ezilir. Suyu bir miktar ekmek kabuğuna emdirilip yenilir veya sarımsak şurubu yapılır, aynı maksatla içilir.Bir baş sarımsak, kabukları soyulmadan buharda veya pilav içinde pişirilerek yenilirse kurtların düşmesine yardımcı olur.  
Sarımsak Şurubu: 100 gr sarımsak ezilir. 1 bardak su, 200 gr şekerle bir müddet bekletilir, süzülür. Elde edilen şuruptan günde 2-3 kaşık içilir.  
Sinirleri yenileyici olarak, 1 bardak süte bir diş ezilmiş sarımsak konur, kaynatılır. Yatarken sıcak olarak içilir.  


No comments:

Post a Comment