Friday, February 4, 2011

“ Yorumlar Sergisi 5 ” Dora Maar & Picasso 9 – 18 Şubat 2011- Deniz Müzesi Sanat Galerisi

Yorumlar Sergisi 5 


Wednesday, February 9 at 7:30pm - February 18 at 10:30pm

LocationDeniz Müzesi Sanat Galerisi, Beşiktaş

Created By

More Info
“ Yorumlar Sergisi 5 ” Dora Maar & Picasso
9 – 18 Şubat 2011- Deniz Müzesi Sanat Galerisi

Çekirdek Sanat Atölyesi geleneksel sergileri kapsamında düzenlemiş olduğu Leonardo Da Vinci`nin başyapıtlarından Mona Lisa ile başlayan ve Nuri İyem`in bir kadın portresi ile süren ve daha sonra Modernist dönemin tipik sanatçısı Van Gogh`un otoportreleri ile devam eden “Yorumlar Sergisi” Picasso’nun “Dora Maar” portreleri ile devam ediyor.

Dora Maar 1936 yılı başında Paris’te sürrealistlerin uğrak mekanı Les Deux Magots kahvesinde ellerini kanatıyordu tahta masanın altında. Bir İspanyol, bu kadını fark etti ve kadına yaklaşıp eldivenlerini istedi. O eldivenler yıllarca o İspanyol’un vitrinini, Maar’da Picasso’nun hayatını süsledi. Dora, Guernica’nın, Ağlayan Kadınlar dizisinin ve sayısız birçok başyapıtının esin kaynağı oldu.

18 Şubat tarihine kadar devam edecek olan sergide İzmir, İstanbul, Hatay, Ankara gibi farklı illerden toplam 33 sanatçının Dora Maar yorumları yer alıyor.

Ahmet Hıdır , Ahmet Murat Karayılan, Ahmet Şevki Akagün, Ateş Gülcügil, Aylin Yıldırım, Aynur Ekmekçi, Ayşe Çamalan, Ayşe Çektin, Ayşe Kumbasar, Ayşe Oraloğlu, Ayten Timuroğlu , Aynur Pehlivanlı, , Bilgen Özerdem, Canan Çakır, Emel Albayrak, Gülden Edremit, Göksel Attila, Hülya Topaktaş, K. Muzaffer Gençer, Melissa Mey, Mine Barışık, Mukadder Cankoçak, Natali Çelikoğulları, Nebahat Karyağdı, Nelly Güler, Neşe Tekin, Öznur Kocaman, Pınar Göksu, Rabia Çalışkan, Sevilay Çağlar, Seda Ungün, Sinem Öney Arslanhan, Tuncay Takmaz, Ulviye Ayber, Ümmühan Tunçtürk, Yasemin Öztemiz, Zekiye Karayılan, Zeynep Sakız İpek,

No comments:

Post a Comment