Wednesday, January 18, 2012

Hürrem Sultan

Hürrem Sultan

Show TV'de ki Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan'ı oynayan  Meryem Uzerli gittikçe daha çok kilo alıyor veya çekimlerde bu şekilde gözüküyor. Her ikisi de diziyi bozuyor.




Dizi olduğunun farkındayız. Yukarıdaki Kanuni'yle ne kadar dizideki Kanuni'nin (Halit Ergenc) alakası yoksa, gerçek Hürrem'le dizideki Hürrem arasında da en ufak benzerlik yok. Dizi tarihi bir olayı güncel beğeniyle birleştirmiş. Olay kurguları birçok yabancı tarihi filmde olduğu gibi çekici hale getirilmek için değiştirilmesi de çok sakıncalı değil. Sonuçta beğenilen bir dizi yapmak için yola çıkılmış. Bir çok diziye de yol açacak tır mutlaka.
Sorun görsellikse, yapımcı, yönetmen mutlaka Hürrem'in hızla aldığı kiloların farkındadır sanırım. Kanuni'yi oynayan oyuncu daha iyi görünmek için spora başlarken, Hürrem'in kendine bu güvenini birileri sorgulamalı.
TV dizisi beğeni üzerine kuruludur.
Bu şekilde Hürrem nasıl beğenilir bilemiyorum.

Meryem Uzerli Biography (born August 12, 1983):



This congress will provide a good opportunity to exchange experience in various aspects of biological anthropology, and discuss the most recent and important topics by leading scientists in this excit...

Muhteşem Yüzyıl

Muhteşem Yüzyıl



1 comment:

  1. Hürrem'in dizide 4 ya da 5 çocuğu var, tam tersi olması garip olurdu bence. Üstelik zayıf kadın algısı günümüzde oluşan bir algıdır, eskilerin "bir dirhem et, bin ayıp örter." deyimini bilirsiniz. Tv dizileri beğeni üzerine kurulu değildir, bu çok yüzeysel bir genelleme olmış. Beğeni formüldeki küçük etkenlerden biridir sadece...

    ReplyDelete