Saturday, August 6, 2011

Kadına Şiddete HAYIR, Kadınlara "Kendini Savunma Dersleri" verilmeli

Kadına Şiddete HAYIR, Kadınlara"Kendini Savunma Dersleri" verilmeli


Başlık olarak ne yazacağım konusunda bir türlü karar veremedim. Konu "Kadınlara uygulanan şiddet". Kadına uygulanan şiddeti ceza vererek veya ayaklara takılacak elektronik kelepçelerle engellencemeyeceğini düşünen toplumda sadece ben değilimdir. Neler yapılabileceği konusunda birçok fikriniz olduğuna eminim. "Kadınlar bir şekilde korunmalı." Aslında bu cümleye karşıyım ben. Kadınlar, kendilerini korumalı. Kadın sığınma evlerinin artırılacağı çok iyi bir haber. Ama burada ne gibi bir uygulama yapılıyor meçhul. bilmiyoruz. Merak etmiyoruz. İlk başta garip gelecek bir fikrim var. Düşündükçe, sağda solda uygulanışını gördükçe insan inanıyor. Kadın sığınma evlerine katılan her kadına zorunlu olarak "Kendini Savunma Dersleri"  verilmeli. Bu derslerde Aikido  öğretilebilir.
Geçenlerde Aikido öğreten bir hocadan, tacize uğrayan bir kızın hikayesini dinledim. Kız ilk geldiğinde dersteki erkeklerden bile çekiniyormuş. Ama yılmamış. derslere devam etmiş. aikido'da iyi bir duruma gelmiş. Daha önce saldıran erkek tekrar aynı saldırganlığı devam ettirdiğinde adamı etkisiz hale getirmiş. (Dövmemiş. Sadece Etkisiz hale getirmiş. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Polisi aramış ve çevredekilerin şahitliğiyle saldırganı Polise teslim etmiş.) Hocaya çok dövmek istedim, ama kendimi onun gibi olmamak için tuttum demiş. Bunu başaran kız 1.55 -1.60 arasında ince yapılı bir kızmış.
Bunu öğrendikten sonra sizinle paylaşmadan duramadım. Lütfen yazdıklarımı paylaşın. Kadınlar korunmamalı, Kadınlar kendilerini korumalılar. Devlet zaten kanunla koruyor. Ama her eve hırsız girmesin diye Polis koyamayacağı gibi her kadının başına da bir polis konulamaz.
Daha ileri giderek "Kadınların kendisini Savunmasının" bir Devlet Politikası haline getirilmesini istiyorum. Bu çok zor  bir uygulama değil. İlkokul 5'ten sonra veya ilkokul 5. sınıftan başlayarak okullarda zorunlu olarak kızlara kendini savunma dersleri verilmeli. Her kız ilkokulu bitirdiğinde kendine savuna bilecek, savunma bilgisine sahip olmalı.
Bir adım daha ileriye gidersek,
Her Türk erkeği ilkokuldan başlayarak Dans veya Folklor dersi almalı. Ama bu çocukta hiç yetnek yok denmemeli. Hepsi, ayrım yapılmaksızın bu dersi almalı. Umarım ki bu dersler sonunda müzikle bir süre içiçe olan bir insanın içindeki bazı duygular daha evcilleşecektir. Karşısındakine uyum göstermenin zevkini bu derslerde öğrenecektir.
Bu fikirlerimin toplum yapısını bozmadan, kültürel yapıya zarar vermeden, zengin veya fakir herkesin sahip olabileceği, büyük bütçeler gerektirmeyen uygulamalar olduğunu düşünüyorum. Zaman aleyhimize işliyor. Her gün yeni bir haber. Yeni bir yıkılış öğreniyoruz.
Zaman kaybetmeksizin cezalar dışında da bazı uygulamalar düşünmek zorundayız.
Bu düşünceleri isteyen kendi fikri gibi söylesin. Önemli değil. Önemli olan zaman içinde kadın nufusunun kendini koruyabilecek duruma gelmesi.
Barış ve Huzur içinde bir toplum hepimizin hakkı.

-  - - - - -

Biliyorum ki uyarıları boşveriyorsunuz. Sizin başınıza gelmez. Kızınızın başına gelmez. Ama olay çok farklı. Sadece bizim ülkemizde geçerli değil bu konu.

Enough (2002) - IMDb 

Bu filmlerden sadece biri. Peki film özünde kadına ne tavsiye ediyor? 

KENDİNİ KORUMASINI ÖĞREN.


http://www.imdb.com/title/tt0278435/


http://en.wikipedia.org/wiki/Enough_(film)

Siz bir kadınsınız. Sizin başınıza gelmedi. Ya kızınız güvende mi? Yolda, trafikte güvende misiniz?
Toplumun gittikçe duyarsızlaştığı bir zamanda sokak ortasında bir hırsızın darp'ına uğrasanız, size kim yardım edecek?
Ben hayatım da savunma dersi almadım. Ama eşimin, çocuğumun kesinlikle savunma dersi almasını isterim. Teşfik ederim.
Bunu trafiğe çıkmadan önce ehliyet kursuna gitmek gibi düşünün.
Evde korkuyla kızınızı beklemek, eşinizi beklemek gerçekten zor.

Eşiniz nasıl birisi çıkacak? Çok severek aldığınız kişinin annesi babasından dayak yediyse, sizin ne kadar şansınız var?


Üstelik ülkemizde sağlık personeliyseniz acilen bir kursa kayıt olun.

Eğitim için çok geç. Şu anda eğitilmeye başlasa yeni nesil ancak 30 yıl sonra dayaksız bir ortama kavuşabilir.
Tabi ki yine de eğitime başlanmalı. Ama önlem de alınmalı.
Siz önlem alın.

- - - - - - -

Sizin başınıza gelmez değil mi!!!

Onlar kendileri mi istedi?

http://haber.mynet.com/unlu-oyuncu-esini-dovdu-623210-yasam/

http://www.haberturk.com/gundem/haber/815501-babasini-gitmek-isteyen-esini-dovdu

http://www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberDetay/Oglunun-onunde-esini-dovdu.htm?ArticleID=151287

http://www.haber7.com/foto-galeri/19306-kizinin-gozu-onunde-eski-esini-dovdu/p3#gallery

http://gundem.milliyet.com.tr/kocasindan-kacip-sigindigi-kadin-evinde-dayak-yedi/gundem/gundemdetay/25.12.2012/1646691/default.htm

"SAMSUN’da geçen Temmuz ayında eşiyle tartışıp kadın sığınma evine yerleşen 55 yaşındaki Ş.G., gece su içmek istediği için kadın güvenlik görevlisi tarafından dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu."
http://magazin.milliyet.com.tr/unlu-sunucu-kocasindan-hem-dayak-yedi-hem-savundu/magazin/magazindetay/01.04.2011/1371855/default.htm

http://www.haberturk.com/yasam/haber/753838-seni-top-yapacagim-kavgasi
"Dizi Oyuncusu Aslı Nimet Altaylar, tartıştığı erkek sürücüden dayak yiyince soluğu mahkemede aldı..."
http://www.haber365.com/Video/Unlu_Oyuncunun_Dayak_Itirafi/

"Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok'a konuk olan güzel oyuncu Serra Tokdemir'den dayak itirafı geldi."


http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/22544375.asp

"İşte Ceren Hindistan'ın Avukatı Levent Turgut Karakoç'un açıklaması:
Müvekkilim olan Ünlü oyuncu Ceren Hindistan futbolcu futbolcu erkek arkadaşı Özer Hurmacı'dan fiziksel şiddet gördüğü gerekçesiyle yollarını ayırdı.Geçtiğimiz yıl başlayan ünlü çiftin ilişkisi Özer Hurmacı'nın fiziksel şiddet uygulaması üzerine bitti. Sağlık kuruluşlarından rapor alan Hindistan, Hurmacı hakkında suç duyurusunda bulunarak olaydan şikayetçi oldu. Bunun üzerine hukuksal süreç başladı."


 - - - - - - 

Sağlık Personeli dayak yedi


"Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir doktor, hasta yakını tarafından tekme tokat dövüldü."
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/01/31/doktora-dayak-kamerada


- - - - - - - -

Polonyalı Kadınlara ordudan yakın dövüş kursları


polonyali-kadinlara-ordudan-yakin-dovus-kurslari
Source: Sputnik.tr

Polonya Savunma Bakanlığı kadınlar için ülke çapında, silahsız yakın dövüş kursları başlatıyor. Kurslar 19 Kasım-3 Haziran tarihleir arasında 30 askeri tesiste yapılacak. Eğitimi ordu personeli verecek.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/avrupa

Böyle bir kursun Polonya'daki amacı farklı olabilir. Ama bu kursa Polonya'da katılacak kadınlar da sonuçta her türlü şiddetten kendilerini koruyabilecekleri bir donanıma sahip olacaklar.

Türkiye'de de bu iş çok ciddiye alınmalı. Acilen öncelikle tehdit altındaki kadınlar daha sonra da 14 veya 15 yaşından başlayarak 25 yaşına kadar olan kadınlara zorunlu, diğerlerine isteğe bağlı bu kurslar verilmeli. Ve mutlaka bu kurslar Ortaokuldan başlayarak her kadına verilmeli. bu şekilde kendine daha çok güvenen kadınlar yetişecektir.
Kadın öncelikle kendini koruyabilmeli. Yukarıda da belirttiğim gibi, devletin her kadını koruması mümkün değil. Ama her kadına yakın dövüş kursu vermesi mümkün. Belki bazılarının gözünde karete, judo veya başka sporlar canlandı. Ama teknik olarak verilecek yakın dövüş kursları bu şekilde değildir.
Devletimiz bu konuya acilen eğilmelidir.



Kaçıracakları kız karateci çıkınca!


Evine giderken iki eşkıyanın saldırısına uğrayan üniversiteli karateci kız, zanlılardan Oktay K.’yi dövdü, diğer zanlı Cem K. ise otomobile saklanarak kurtulabildi. Yakalanan iki zanlı tutuklandı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, üniversite öğrencisi iki kızı yarım saat arayla farklı adreslerde kaçırmaya çalışan iki kişi yakalanarak tutuklandı. Magandaların kaçırmaya çalıştığı kızlardan biri karateci çıkınca iki şehir eşkıyası kaçarak kurtulabildi. Olay, 14 Mayıs tarihinde Çamlaraltı Mahallesi'nde meydana geldi.

İkinci girişim
Edinilen bilgilere göre, üniversite öğrencisi G.T., sınavları nedeniyle saat 04.00 sularına kadar arkadaşlarıyla ders çalıştı. Dersi biten genç kız, daha sonra eve giderken, yolda iki kişinin saldırısına uğradı. Üniversite öğrencisi kız, karateci olduğu için şahıslardan 24 yaşındaki Oktay K.'yi dövdü, diğer saldırgan Cem K. (24), otomobile saklanarak kurtuldu. Saldırganların elinden kurtulmayı başaran genç kız, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İlk olayın ardından aynı şüpheliler, yine arkadaşlarıyla ders çalıştıktan sonra eve dönmekte olan S.Ş.'ye saldırdı. Saldırıya uğrayan genç kız bağırınca, yardımına çevrede bulunan vatandaşlar koştu. Kızı saldırganların elinden kurtaran vatandaşlar, bir süre zanlıları kovaladı.

Source: http://www.ahaber.com.tr/yasam/2017/05/21/kaciracaklari-kiz-karateci-cikinca

Yorum: Kendini savuna bilen bir kız tehlikelere daha kolay karşı koyar.
Lütfen saldırılar önlenmeli demeyin. İçinde bulunduğumuz duruma nasıl uyum sağlarız? Önemli olan bu. Saldırıları önleyemiyorsak, caydırıcı olmalıyız.

No comments:

Post a Comment