Wednesday, December 1, 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows Part I (2010)


Harry Potter and the Deathly Hallows Part I


Gösterim Tarihi: 17 Kasım 2010

Devam filmleri bir öyküyü anlatıkları zaman pek izleyesim gelmez. Özellikle de bu öykünün birinci bölümü olursa. Bilirsiniz ki bu bir gelişme bölümüdür ve olacaklara hazırlıktır. Bolca düğüm olacaktır ve hiçbiri bu bölümde çözülmeyecektir.
Bunu aşabilmiş çok az film vardır.
ilk başta bu serinin aslında çocuk filmi olduğunu bilerek izlemek gerek. Evet her yaştan insan bu filmleri izliyor. Ama medya böyle söylediği için izleniyor. Reklam çok büyük. izlendikten sonra da reklamlar nedeniyle hayal kırıklıkları söylenemiyor.

kitabı okuyanlar her zaman filmleri eksik bulurlar. sanırım izlerken en büyük kaygımız burada bu olmayacak, çünkü ülkemizde bu kitabın okuyucusunun pek olduğunu sanmıyorum.

okumayan için ikinci bölüm beklenesi bir hikaye okuyanlar ise şunlar olacak diye şimdiden biliyorlar. Allah'tan web den araştırıp kitapta neler yazdığını pratik bir şekilde öğrenebiliyoruz. bu şekilde zahmete girmeden öğrendiklerimizle filmle ilgilenenlere hava bile atabiliriz.

Film ilk 20 dakikalık karanlık çekimlerden sonra aydınlık sahnelere geçiyor. filmden beklediğiniz hareketilk yarım saatin sonunda geliyor. Aslında biliyorsunuz ki, siz bir action filmine gelmediniz ama yapılan sihirler görmek istiyorsunuz.
Bir takip sahnesi bile var. Sanırım kısa da olsa böyle bir film içinde sizi tatmin edecektir.

diğer devam filmlerinin düştüğü hataya düşmeden kendi başına da izlenebilir olmayı başarmış.
Yine de bu türü sevmeyenler için hiç bir şey vadetmiyor.

yer yer izlerken sıkıldım. ama 2 saatin üzerindeki bir filmde normal diyebiliriz.

nasıl mı? izlenebilir. fazla sıkılmayacaksınız.
sonunda çok da büyük bir düğüm yok sizi beklentiye sokacak. bölüm kendi içinde sonlanıyor.
büyük karşılaşmanın diğer bölümde olacağını zaten biliyorduk.






Kitap:


No comments:

Post a Comment