Wednesday, February 13, 2013

Faruk Durukan ve Ekstraklar


'via Blog this'


Ekstrakt Nedir?




"Ekstrakt öncelikle ilaç değildir, Gıda takviyesidir.


Kurutulmuş bitkilerden, özel ekstraksiyon yöntemleri kullanılarak, ayrıştırma (osmoz) işlemlerinin gerçekleştirilmesi sonucunda elde edilen, ilaç hammaddesi olarak da kullanılan bitki özlerine (etken maddelere) "EKSTRAKT" denir.


Bitkilerin kurutulup toz haline getirilmesine veya, bitkilerin kaynatılmasıyla elde edilen suya asla ekstrakt denmez. Bu bir aldatmacadır. Ekstrakt elde etmede dikkat edilecek en önemli husus, bitkinin nasıl kurutulacağıdır. Can suyunun alınması diye de tabir edilen bu işlem, güneşte veya yüksek ısıda gerçekleştirilirse, etken maddeler bozulur, geriye sadece toz kalır veya randıman düşük olur. İdeal olan; düşük ısı alçak basınç yöntemini uygulamaktır. Buna "uzay ortamı" da diyebiliriz. (Su atmosferde 100 C°, uzayda ise sadece 5 C°de kaynar).




EKSTRAKT KULLANMANIN ÖNEMİ VE GEREKLİLİĞİ :


Gelişmiş ülkelerin hemen hapsinde ekstrakt kullanmak son derece yaygındır. Ekstrakt kullananlar son derece sağlıklı olurlar ve kolay kolay hastalanmazlar. Bitki ekstreleri vücuttaki toksinleri attığı için, kullanıcı geç yaşlanılır. Ekstraktların etkisi yavaş, iyileştirme güçleri uzundur, toksik değerleri yoktur. İlaçların ise etkileri hızlı, iyileştirme güçleri kısadır. Sürekli ilaç kullananlarda böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları çok sık görülmektedir. Bunu sebebi ise, sentetiklerin vücuttan tam olarak atılamamasıdır. Günümüzde diyaliz merkezlerinin hızla artması ve ilaçların yan etkilerinin belirtilmesi bunun bir kanıtıdır. Bu nedenledir ki uzmanlar zaman zaman "elzem olmadıkça ilaç kullanmayın" uyarısı yaparlar.



AKTAR KÜLTÜRÜ VE EKSTRAKT :


Bilindiği gibi ülkemizde aktarlar, ciddi bir pazar payına sahiptir. İyi niyetli olmalarına rağmen maalesef, büyük hataların yapıldığını ve insanımızın istismar edildiğini de görmekteyiz. Çünkü : Buralarda satılan bitkilerin hangi şartlarda toplandığı, bitki türünün doğruluğu, uygun zamanda toplanıp toplanmadığı, toksik değer taşıyan bitkilerin satın aldığınız bitkilerin içine karışıp karışmadığı, literatürde yer alıp almadığı ve hijyen kurallarına ne derece dikkat edilip edilmediği konularında hiçbir bilgi ve belge bulunmamaktadır. Sürekli kontrol edilme imkanı da yoktur. Ayrıca bitki tozlarının ve sularının ekstrakt diye sunulması affedilir gibi değildir.







Satışını Yapmış olduğumuz Ürünler:


1. İlgili bakanlığın sürekli denetimindedir.


2. Son derece modern ve hijyenik şartlarda üretilmektedir.


3. Kullanım şekli ve dozları, bilimsel değerler dikkate alınarak belirlenmiştir.


4. Kullanım süreleri ve raf ömürleri belirtilmiştir.


5. İçerikleriyle ilgili bilgiler ürün ambalajlarında yazılmıştır.



6. Ürünlerin tamamı literatürde yer almış bitkilerden oluşmaktadır."

hzeytinyericom-zeytin-yaprag-cay-zeytin

Faruk Durukan ve ekstraklar

Zeytin karasuyunu paraya cevirdi ama...

maddenin ozu ondan sorulur... sonmucids

Faruk Durukan ve ekstraklar

No comments:

Post a Comment