Tuesday, February 5, 2013

Büyü, Sihir

Büyü, Sihir



Büyü ve sihir hakkında sık sık konuşuyoruz. Bazıları konuşmakla da kalmıyor:


Sure: Bakara Ayet:102 Sayfa 16

"Süleyman'ın hükümranlığı hakkında şeytanların (ve şeytan'laşmış insanların) uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi. Fakat şeytanlar, insanlara sihri ve (özellikle de) Babil'deki Hârût ve Mârût adlı iki meleğe ilham edilen (sihr)i öğretmek suretiyle küfre girdiler. Halbuki o iki melek, "Biz ancak imtihan için gönderilmiş birer meleğiz. (Sihri caiz görüp de) sakın küfre girme" demedikçe, kimseye (sihir) öğretmiyorlardı. Böylece (insanlar) onlardan kişi ile karısını birbirinden ayıracakları sihri öğreniyorlardı. Halbuki onlar, Allah'ın izni olmadıkça o sihirle hiç kimseye zarar veremezlerdi. (Onlar böyle yaparak) kendilerine zarar veren, fayda getirmeyen şeyleri öğreniyorlardı. Andolsun, onu satın alanın ahirette bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi."

Özellikle sihir derken, büyü derken bu kısmı unutmamak lazım:

"Böylece (insanlar) onlardan kişi ile karısını birbirinden ayıracakları sihri öğreniyorlardı. Halbuki onlar, Allah'ın izni olmadıkça o sihirle hiç kimseye zarar veremezlerdi. (Onlar böyle yaparak) kendilerine zarar veren, fayda getirmeyen şeyleri öğreniyorlardı."

* * * *

Geçenlerde bir nette bir yazıda Müslümanların en büyük probleminin "Babadan Müslüman olmak" olduğunu okudum. (Nette olduğu için yerini hatırlamıyorum. Kaynak verseydim iyi olurdu. Ama konuda önemli gördüğüm cümle zaten buydu.)
Doğduğumuzda Müslüman olarak doğduğumuz için her yaptığımızı "din içinde" zannediyoruz.
Bu, bir de Türklerin en kötü huyuyla birleşince daha da kötü oluyor. "Okumamak". "Oku" diye başlayan bir dine inanıp, o dinin kitabını bile bir okuyandan dinleyelim durumundayız.
Yanlış biliyoruz bir çok şeyi ve okumuyoruz.

Lütfen kitap okuyun.

http://kuran.diyanet.gov.tr/

No comments:

Post a Comment