Thursday, August 6, 2015

#dikizaynamdadunya #asilozbay motorsiklet

#asilozbay #dikizaynamdadunya #motosiklet

www.dikizaynamdadunya.com - asilozbay@hotmail.com:

Gedik Üniversitesi
Spor Bilimleri Fakültesi, Öğretim Görevlisi · Istanbul, Turkey


'via Blog this'


http://www.motosikletradyo.com/asil-ozbay-yola-cikti.html

"Asil Özbay, “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” sloganı ile Kız Kulesi’nden motoruyla Balkan turuna çıktı.
Cesur Bir yürek Bir motosiklet ve Balkanlar’da tam 10 ülke… Asil Özbay kadınlara yönelik şiddete karşı sesini duyurmak için başta Mototal olmak üzere, destekçilerinin katıldığı Kız Kulesi’ndeki buluşma ile bugün (8 Temmuz 2015) yollara düştü.
1985 doğumlu Asil Özbay ülkemizin kanayan yaralarından biri olan kadın şiddetine karşı geliştirdiği projede tek başına 10 balkan ülkesini gezecek. Yolculuk Arnavutluk, Karadağ, Yunanistan, Slovenya, Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Kosova ve Bulgaristan’ı kapsayan bir yolculuk şeklinde 10 ülke, 20 gün, yaklaşık 8000 km sürecek bir motosiklet macerası olacak. Bu yolculukta da Asil Hanım’a Honda NC700X model motosikleti eşlik edecek."

http://www.motoetkinlik.com/roportaj-1-kadin-1-motosiklet-10-ulke-asil-ozbay/

"Kadın özgürlüğü temalı bir proje. Bu tur boyunca en başta göstermek istediğim, bir kadın olarak yollarımızın kesilmesine rağmen sınırları ne kadar aşabileceğimizdir. Ben aşina olduğum yolu seçtim, özgürlük, bireysellik, yollar ve motosiklet… Herkes kendi yaşam özlerini keşfedip o yol ile birlikte hayallerini gerçekleştirmeli. Bu her ne olursa olsun. Yaşanan kadın cinayetleri, kadınların özgürlüklerinin kısıtlanması, sokağa çıkarken dahi tetikte olmaları ülke olarak hepimizin yarası. “1 Kadın 1 Motosiklet 10 Ülke” projesi bu yaraya değinebilme isteği ile doğdu."

Asil Özbay - 1 Kadın, 1 Motosiklet, 10 Ülke





No comments:

Post a Comment