Tuesday, October 30, 2012

www.alternatif-istanbul.net

http://www.alternatif-istanbul.net/



http://www.alternatif-istanbul.net/2012/10/istanbuldan-cundaya-bolum-i.html

"Bayram tatiline bir hafta kala, akşam 10 civarında evde otururken birdenbire çocukluğumdaki Ege tatillerimiz aklıma düşüyor. Kuzey Ege'nin sakin kasabalarındaki küçük pansiyonlarda ve kamplarda geçen, tatlı anılar. Bazıları hafızamda henüz canlı, bazıları silinmek üzere olan onlarca an. Unutmak üzere olduklarımı fotoğraflarla tazeliyorum. Hafızamdaki bütün bu an ve anıların içinde Ayvalık ve Cunda Adası'nın imgesi, diğer bütün yerlerden çok daha..."
by  (http://www.blogger.com/profile/12958138515559929963 ) Ezgi

(Ezgi tarafından gönderildi. Tarih: 30.Eki.2012 , saat: 10:53)

http://www.alternatif-istanbul.net/2012/10/istanbuldan-cundaya-bolum-ii.html

"İnsan Ayvalık ve Cunda'da yalnızca zeytinyağına taze ekmeği banarak yaşayabilir ve bundan bıkmaz. Ama Ege ve Girit mutfaklarının tam orta yerinde duran bir yerde tek lezzetle yetinmeye ne gerek var? Üstelik burada geçirecek beş tam gününüz varken ve peynirinden otuna onlarca yiyecek tadılmayı beklerken... İşbu yazı, zeytin ve zeytinyağına ekmek banmakla yetinmediğimizin belgesi, Ayvalık-Cunda gezilerinizdeki yeme-içme hallerinize rehber..."


http://www.alternatif-istanbul.net/2012/09/yklana-dek-sanat-renovation-tarlabas.html

"Tarlabaşı'nda süregiden değişim hepimizin malumu. Hâlâ bilmeyenler ya da duymayanlar kaldıysa anımsatalım, Tarlabaşı 5366 sayılı “Yıpranan Tarihî Ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması Ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun” kapsamında 2006’da yenileme alanı ilan edildi. Bu süreçten itibaren, Sulukule ile tartışmaya başladığımız "kentsel dönüşüm" kavramını daha yaygın bir alana taşıdı. Kentsel dönüşüm gibi teknik bir ifadenin..."

http://www.alternatif-istanbul.net/2011/02/beyoglunda-fsltlar.html


"İstanbul, pek çok insanın algısında gizem, oryantal, efsane ve çoğu zaman da nostalji gibi kavramlara tekabül eder. Bunda İstanbul’u yazmayı ‘deneyen’ kalem ustalarının etkisi yadsınamaz. Ancak şunu da biliriz ki; çoğu zaman şehrin sanatsal algılanma biçimiyle sokaklardaki gerçek İstanbul arasında dünyalar kadar fark vardır, hayalimizdeki ile gördüğümüz arasında en küçük bir bağ kurmakta zorlanır, çelişkiye düşeriz. İster istemez kendimize şu soruları..."
(Ezgi tarafından sitesine gönderilmiş: Tarih: 02.Şub.2011 , saat: 11:36)

No comments:

Post a Comment