KENT ARAŞTIRMALARI KONGRESİ:
'via Blog this'
II. ULUSLARARASI KENT ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
Küresel ve Yerel Arasında Kentler
11-12-13 Mayıs 2016
İstanbul
"Kent alanında disiplinler arası diyalogu ve bilgi alışverişini geliştirmeyi amaç edinen II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nin bu yılkı temasını “Küresel ve Yerel Arasında Kentler: Fırsatlar ve Sorunlar” oluşturmaktadır.
Kongre bu yıl, yüzyıllar boyunca bölgeler üstü siyasi, ekonomik ve kültürel bir merkez olma işlevi görmüş ve son 30 yılda Türkiye’nin ‘küresel kenti’ konumunu yeniden kazanmış olan İstanbul’da, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde Taşkışla Kampüsünde gerçekleşecektir. Tüm sosyal bilimler ve kent bilimleri araştırmacılarını, disiplinlerinin konu edindiği temel sorunsallar etrafında kongreye katkı ve katılım sunmaya davet ediyoruz.
II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi bağımsız araştırma makaleleri, planlanmış oturumlar ve kamuya açık paneller şeklinde organize edilecektir. Kongre temasına uygun araştırma makaleleri ve oturum önerilerinizi bekliyoruz."
KONGRE TEMALARIKüreselleşme ve kentlerin değişimi
Küreselleşme ve yerel yönetimler: Stratejiler, fırsatlar, sorunlar
Yerel çıkar grupları ve küreselleşme stratejileri
Değişen ekonomiler ve yeni sınıfsal gruplaşmalar: Yeni orta sınıflar, profesyoneller
Küreselleşme ve neo-liberal kent politikalarının toplumsal ve mekânsal sonuçları
Ötekilerin Küreselleşmesi: Kaçak göçmenler, sığınmacılar, mülteciler
Yeni bölünmeler, yeni çatışmalar: ‘Yerliler’ ve ‘yabancılar’
Küreselleşen kentlerde kent planlaması ve tasarım
Küreselleşen kentlerde mimari sorunlar
Küresel çağda muhalif kent hareketleri ve ulus-aşırı ağlar
Sınırlı Temalar:
Küreselleşme ve İstanbul
Küreselleşme ve Anadolu Kentleri
KONGRE TAKVİMİÖzet teslim tarihi: 15 Aralık 2015
Kabul edilen özetlerin ilan tarihi: 1 Ocak 2016
Kabul edilen özetlerin tam bildiri teslim tarihi: 15 Mart 2016
Kabul edilen bildirilerin ilan tarihi: 15 Nisan 2016
Kayıt tarihi: 15 Nisan 2016-25 Nisan 2016
Not: Kongre sekretaryasına gönderilen özetlerin kabul edilmesi bildiri metninin kongrede sunulacağı anlamına gelmemektedir. Özetler kongre temalarına uygunluk ve sunulacak bildiri hakkında düzenleme kurulunun ön bilgi edinmesi için istenmektedir. Sunulacak bildirilerin kabul edilmesine tam bildiri metinleri üzerinden karar verilecektir.
KONGRE KAYITKayıt Ücreti: II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’ne bildiri sunmak üzere katılacak olanlardan kayıt ücreti alınacaktır.
Öğretim Üyesi Kayıt Ücreti: 250 TL
Arş. Görv. -Doktora Öğrencileri - Yüksek Lisans Kayıt Ücreti: 150 TL
GENEL YAZIM KURALLAR· Kongrenin dili Türkçe ve İngilizcedir
· Gönderilen özet ve bildiriler özgün, kongre temasıyla uyumlu olmalıdır.
· Gönderilen özet ve bildiriler daha önce herhangi bir ulusal ya da uluslararası bilimsel toplantıda sunulmamış, herhangi bir yayın organında yayınlanmamış olmalıdır.
· Bildiri özeti en az 250 -300 kelime ile sınırlı tutulacaktır.
· Bildiri özetleri
kılavuzda belirtilen şekilde hazırlanarak, ele alınan konuyu genel olarak kapsaması amaç, yöntem ve sonuçlarla birlikte anahtar kelimeler de yer almalıdır. Yazar (lar) adı-soyadı, akademik unvanları, çalıştıkları kurumları belirtilmelidir.
· Bildirinin/özetin kapsamı ve konusuna bağlı olarak kongre temalarından uygun olan temalardan hangisinde değerlendirilmesi gerektiği belirtilmelidir.
· Özet ve bildirilerle ilgili daha detaylı bilgi için
bakınız.
KONGRE METODUII. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kamuya açık ve dinleyicilerin ücretsiz olarak kayıt yaptırarak katılım sağlayabileceği bir etkinliktir. Kongre etkinliği içindeki konferans, sunum, poster ve bildiriler için aşağıdaki yöntemler öngörülmektedir.
A. Davetli Konuşmacılar (Keynote Speakers)
Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nde alanyazına büyük katkıları olduğunu düşündüğümüz, literatürde önemli bir yer edinmiş, uluslararası saygınlığı olan isimleri davet ederek konferans vermeleri amaçlanmaktadır. Küresel ve Yerel Arasında Kentler temalı kongremize katılacak olan davetli konuşmacılar kısa süre içinde netleşmiş olacaktır.
B. Planlı Oturumlar
Kongre temaları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan oturumların bir kısmı özel oturum olarak planlanmaktadır. Planlı Oturum için Düzenleme Kurulu teklif götürebileceği gibi araştırmacılar da kongre temalarına uygun konularda oturum önerebilir. Önerilen oturumlarda kimlerin bildiri sunacağı da belirtilmelidir.
C. Çağrılar Üzerinden Gelen Bildiriler
II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’ne duyurusu yapılan ana tema ve alt tema başlıkları çerçevesinde araştırmacıların göndereceği bildiri özetleri düzenleme kurulu ve bilim kurulu tarafından değerlendirilecektir. Özetleri kabul alan araştırmacılardan bildirilerini yazmaları ve kongre takviminde belirtilen tarihte düzenleme kuruluna sunmaları istenecektir. Düzenleme ve Bilim Kurulundan “içerik, biçim ve kongre temalarıyla uygunluk” açısından değerlendirilerek kabul alan bildiriler kongrede sunulacaktır.
D. Y. Lisans ve Doktora Öğrenci Oturumları
II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nde Y.Lisans ve Doktora adayları için ayrı oturumlar düzenlenecektir. Y.Lisans ve Doktora adaylarının sunacakları çalışmalar da yine açık çağrılar üzerinden gelen özet ve bildiriler gibi Düzenleme ve Bilim Kurulu değerlendirmesinin ardından belirlenecektir.
E. Sektör, Yerel Yönetimler ve STK Oturumları
Kent, kentleşme ve kent yönetim alanında faaliyet yürüten STK, kamu ve özel sektöre ait kurumların çalışmaları da küreselleşmeden hem etkilenen hem de etkileyen unsurlar olarak kongrede yer alacaktır. Kongrenin 3. günü gerçekleştirilecek oturumlardaki bu tartışmalar Düzenleme Kurulu tarafından davet edilecek kurum ve kişilerden oluşacaktır. Bu davetler gerçekleştirilirken standart bir kriter ve çerçeve oluşturulacaktır.