Sunday, January 31, 2016

#herşeyasktan #sukruozyildiz #handedogandemir #film #movie

Her Şey Aşktan

Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
Bu filmde eğlenmek için:
1) Art niyetli olmayın
2) Aşk / Komedi filmine geldiniz. Mantık aramayın.
3) Sevgilinizi iğnelemek için bir fırsat değil
4) Gülmek amacınız olsun
5) Rahatlayın

Aslında yukarıda yazdıklarımı her film için yapmalısınız. Fakat Türk filmlerinde biraz fazla eleştiri yapıyoruz.

Film ilk saniyeden itibaren başlıyor. Kaçırdığınız sahne önemsiz gibi görünsede film kurgusu çok iyi yapıldığı için filmdeki sahneler arası göndermeleri anlayamayabilirsiniz. Kızlara öğüt filmi olarak bakarsanız çok yanılırsınız. Hayatta değişim sadece kızlar için değildir.
İlişkide olması gerekeni, hayatımızda olması gerekeni Burak bir anda söyleyecek "güzel hatıralar biriktirin". bu gibi sahneleri kaçırmak istemiyorsanız filme değer verin derim. Uzun süredir izlediğim "Romantik Komedi"den sonraki en iyi Romatik/Komedi filmi olmuş. Verilmek istenen herşey abartılmadan yerli yerinde kullanılmış. Güzel öğütler. Güzel gülümseler ve bolca kahkaha var. Önemlisi film +13 bile değil. Şimdiki çizgi filmler daha aşırı. Bu da film için artı bir puan.
Metafor olarak kullanılan dövüş sahnesi güzel bir düşünce. Pelin'in Burak'ı sevdiğini anlayınca Boks eldivenlerini düşürmesi de bir matafor. eğer dikkat etmezseniz sadece 2 saniyelik bir sahne. ama anlamı büyük. Aşık olunca insanlar karşılıklı olmayı bırakır. Dövüşmeyi bırakır. Ben diye düşünmeyi bırakır.
Soruları filmden sonra hatırlıyor musunuz? İlker'in cevaplarını verenler size uyuyorsa daha çok kat edecek yolunuz var. Burak'ın cevapları sizin cevaplarınızsa işte filmin sonundaki çift sizsiniz demek ki.
Fark edeceksiniz ki, Aşk insanı gülümsetiyor. Ve aşk yüzünden sevgiliniz yanında daha çok gülüyorsunuz.

Güzel şeyler paylaşmış "Her Şey Aşktan".

TEŞEKKÜRLER


beyazperde.com
"Bir alışveriş merkezinde çalışan Pelin (Hande Doğandemir) hayatının aşkı, aynı zamanda bir playboy olarak tanınan İlker (Mithat Can Özer) tarafından evlilik hazırlığındayken aldatılır. Bir anda Pelin’in dünyası başına yıkılır. Zavallı Pelin’e yaşadığı hayal kırıklıkları ve intikam dolu serüveninde, yakışıklı bir rock davulcusu olan Burak (Şükrü Özyıldız) yol arkadaşlığı yapacak ve hayatını değiştirecektir. Pelin'e en mutsuz olduğu anda yol gösteren rock grubunda davulcu, doğa tutkunu, yakışıklı Burak'la yaşadıklarını izlerken çok etkileneceksiniz… Çünkü hayat plan yaparken yaşadıklarındır ve aşkın içinde tutku, kavga, gurur biraz da intikam vardır" from www.sinemalar.com

http://www.herseyasktanfilm.com/

Hande Doğandemir,
Şükrü Özyıldız,
Mithat Can Özer,
Özcan Deniz,
Hakan Meriçliler,
Bala Atabek,
Lale Başar,
Dilşad Şimşek,
Öznur Serçeler,
Evrim Doğan,
Sertaç Akkaya,
Hakkı Ergök
from tr.wikipedia.org





Soundtrack




Sunday, January 17, 2016

#Ashby #mickeyrourke #sarahsilverman #emmaroberts

Ashby


`Mickey RourkeNat WolffKevin DunnZachary KnightonMichael LernerEmma RobertsSarah Silverman` from wikipedia


https://www.commonsensemedia.org/movie-reviews/ashby

http://www.imdb.com/title/tt3774466/

http://www.rottentomatoes.com/m/ashby/




Mickey Rourke filmi olduğuna aldanarak peşin hükümlü olmayın. Filmin genel anlamda sakin bir yapısı var. Üst düzey bir film beklentiniz olmasın. Ama farklı beklentileriniz yoksa filmle geçirdiğiniz süreyi hak ediyor.

Filmin müziklerinden hoşlandım.

Son izlediğim filmlerde, toplumu düzeltme kaygısı görüyorum. Eskiden daha kapalı verilen öğütler, şimdi çok daha net. Ana karakterler açık bir şekilde dönüp sizinle konuşuyorlar. Ve size öğüt veriyorlar. Olması gerekeni söylüyorlar.

Aileni kolla.

Hayattan korkma.

Arkadaşını yüz üstü bırakma.

Kim olduğuna ve kime güvendiğine dikkat et.

Korkusuzca seveceğin birini bul ve aynı şekilde seni sevecek.


“Sen hayattan korkma,

Hayat senden korksun.”


+ 13’e dikkat derim.